Bioetiq 100% naturalny olej JOJOBA

Nowy

Odkryj bogactwo Świata Natury – Ameryka Południowa, Ameryka Północna, Australia, Afryka – Jojoba

Olej jojoba jest pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu jojoby rosnących na pustyniach Arizony, Kalifornii i Meksyku w Ameryce Południowej, Australii, Nowej Zelandii, a także w Hiszpanii. Jojoba jest niskim, zwartym krzewem, doskonale przystosowanym do warunków pustynnych i półpustynnych.

Więcej szczegółów

24,95 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Dobroczynne właściwości olejku jojoba znane były od wieków. Plemię Apaczów krzew jojoby znało pod nazwą „hohowi”. Tłoczone nasiona z krzewu jojoby służyły im do wygładzania cery, leczenia ran i przyśpieszania wzrostu włosów.
Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne oraz żółte zabarwienie olej jojoba został nazwany „płynnym zlotem”.

Olej jojoba swoją budową zbliżony jest do wydzielanej przez skórę człowieka substancji zwanej sebum. W przypadku skóry suchej, która produkuje zbyt mało sebum olej jojoba reguluje ilość wydzielanego sebum i zapobiega wysuszeniu, nawilżając oraz odżywiając skórę. W przypadku skóry tłustej, która nadmiernie wydziela sebum olej jojoba reguluje (hamuje)jego wydzielanie. Olej jojoba jest doskonale absorbowany przez skórę , nie zatyka porów przez co przyczynia się do redukcji zaskórników. Poza tym olej jojoba wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego zachowując naturalną warstwę ochronną skóry.

Olej jojoba jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, skwalen oraz witaminy E i F poprzez co wykazuje niezwykłe właściwości kosmetyczne:
– natłuszcza, nawilża, przywraca biologiczne funkcje skóry,
– zmniejsza wrażliwość skóry na działanie czynników zewnętrznych i podrażnienia,
– przyspiesza regenerację i zmniejsza tworzenie się zmarszczek.

Olej jojoba zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak również na dłonie, paznokcie i włosy.

Pojemność: 30 ml

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Bioetiq 100% naturalny olej JOJOBA

Bioetiq 100% naturalny olej JOJOBA

Odkryj bogactwo Świata Natury – Ameryka Południowa, Ameryka Północna, Australia, Afryka – Jojoba

Olej jojoba jest pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu jojoby rosnących na pustyniach Arizony, Kalifornii i Meksyku w Ameryce Południowej, Australii, Nowej Zelandii, a także w Hiszpanii. Jojoba jest niskim, zwartym krzewem, doskonale przystosowanym do warunków pustynnych i półpustynnych.

5 Inne produkty w tej samej kategorii: