Bioetiq 100% naturalny olej INCA INCHI

Nowy

ODKRYJ BOGACTWO ŚWIATA NATURY Amazonia – INCA INCHI

Olej Inca Inchi pozyskiwany jest w wyniku wyprasowywania na zimno orzechów peruwiańskiej rośliny o nazwie Plukenetia Volibilis znanej jako Sacha Inchi, rosnącej na terenach deszczowych lasów Amazonii w Peru. Olej Inca Inchi w Peru jest znany i stosowany od tysięcy lat. Charakterystyczne nasiona Sacha Inchi w kształcie gwiazdy odnaleziono na ceramice wydobytej z grobowców starożytnych Inków. Starannie strzeżono i przekazywano z pokolenia na pokolenie wiedzę o tej roślinie. Olej Inca Inchi jest roślinnym eliksirem życia umożliwiającym utrzymanie organizmu w zdrowiu i harmonii.

Więcej szczegółów

129,95 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Badania naukowe wykazały, że nasiona Sacha Inchi są jednymi z najbardziej wartościowych nasion roślin oleistych. Wspaniałe właściwości oleju Inka Inchi wynikają z różnorodnej i zbilansowanej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT, tokoferoli i protein. Udowodniono, że NNKT w skórze powodują zmniejszenie ubytku wody z jej powierzchni oraz odbudowę naturalnej bariery skóry. Właściwości kosmetyczne oleju Inca Inchi to przede wszystkim: – naprawa uszkodzonych tkanek skóry. Olej Inca Inchi jest jednym z najlepszych regeneratorów skórnych, – zwiększenie elastyczności skóry poprzez regenerację kolagenu, – zapobieganie tworzeniu się przebarwień skórnych i wyrównanie kolorytu skóry, – przywrócenie optymalnego nawilżenia oraz odżywienia skóry, – zawarte w oleju Inca Inchi tokoferole (wit. E) wykazują silne działanie przeciwrodnikowe, chroniąc w ten sposób DNA komórek skóry i opóźniając proces jej starzenia, – regeneracja suchych i zniszczonych włosów. Pojemność: 30 ml

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Bioetiq 100% naturalny olej INCA INCHI

Bioetiq 100% naturalny olej INCA INCHI

ODKRYJ BOGACTWO ŚWIATA NATURY Amazonia – INCA INCHI

Olej Inca Inchi pozyskiwany jest w wyniku wyprasowywania na zimno orzechów peruwiańskiej rośliny o nazwie Plukenetia Volibilis znanej jako Sacha Inchi, rosnącej na terenach deszczowych lasów Amazonii w Peru. Olej Inca Inchi w Peru jest znany i stosowany od tysięcy lat. Charakterystyczne nasiona Sacha Inchi w kształcie gwiazdy odnaleziono na ceramice wydobytej z grobowców starożytnych Inków. Starannie strzeżono i przekazywano z pokolenia na pokolenie wiedzę o tej roślinie. Olej Inca Inchi jest roślinnym eliksirem życia umożliwiającym utrzymanie organizmu w zdrowiu i harmonii.

5 Inne produkty w tej samej kategorii: